Следвайте Гласове в ТелеграмГрузинският министър-председател Иракли Кобахидзе заяви, че по време

...
Следвайте Гласове в ТелеграмГрузинският министър-председател Иракли Кобахидзе заяви, че по време
Коментари Харесай

Грузинският премиер: Еврокомисар ме заплаши да внимавам да не ме сполети съдбата на Роберт Фицо

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Грузинският министър-председател Иракли Кобахидзе съобщи, че по време на диалог по отношение на признатия закон за задграничните сътрудници, един от европейските комисари го е заплашил като му е припомнил случая на неотдавнашния опит за нападение против словашкия министър-председател Роберт Фицо.

" Дори и на фона на продължителното изнудване от страна на Запада, опасността, която ми беше отправена в телефонен диалог с един от европейските комисари, беше зашеметяваща. В диалога с мен еврокомисарят изброи цялостен набор от ограничения, които западните сътрудници биха могли да подхващат при положение, че ветото на закона за прозрачността бъде преодоляно, и до момента в който изброяваше тези ограничения, той сподели: " Видяхте какво се случи с Фицо и би трябвало да бъдете доста деликатни ", цитира изказването на Кобахидзе пресслужбата на грузинското държавно управление. 

Припомняме, че преди седмица Фицо бе прострелян с пет патрона след съвещание на словашкия кабинет край Братислава от деятел на демократичната партия " Прогресивна Словакия ". Животът на Фицо е вън от заплаха, само че прогнозите за възобновяване му са спорни.

„ От началото на 2022 година има сериозен интерес към откриването на „ втори фронт “ в Грузия, което би отслабило позициите на Русия, само че това би унищожило страната ни.

Този интерес остава и през днешния ден “, сподели той, разяснявайки недоволството на Запада от грузинския закон за задграничните сътрудници.

Политикът счита, че в днешния свят има „ партия на световната война “, която „ не се интересува от ориста на Грузия и нейният интерес е само в отслабването на позициите на Русия “.

Инфо: ТАСС

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР